Your Adventure Starts Where – IELTS Reading Answer

admin

9 min read

Updated On

Table of Contents

  • Reading Passage
  • Your Adventure Starts Where Reading Answers Explanation 

ielts logo

ielts img

Limited-Time Offer : Access a FREE 10-Day IELTS Study Plan!

The passage, Your Adventure Starts Where Reading Answer, is an IELTS Academic reading passage that consists of 15 questions.

The IELTS Reading passages, like Your Adventure Starts Where, ideally tự not take you longer than thở đôi mươi minutes to lớn read. You must scan the given text and highlight keywords in order to lớn give an appropriate response that follows the directions.

With consistent practice, IELTS applicants can score the highest on the Reading Module. So, if you need more practice, kiểm tra out the IELTS reading practice tests from IELTSMaterial.com.

The question types found in Your Adventure Starts Where Reading Answer are:

  • Short- Answer Type Questions (Q.1-5)
  • Matching Features (Q. 6-10)
  • True/False/Not Given (Q. 11-15)

You should spend đôi mươi minutes on Questions 1-15, which are based on the Reading Passage below.

Your Adventure Starts Where

A An increasing number of students are thinking of going overseas to lớn study for a degree. This week we focus on five English-speaking countries, examining what each has to lớn offer and why you might choose to lớn study there.

B ‘With thousands of institutions and courses to lớn choose from, how tự you decide where to lớn study as an international student? Do you dream of heading for the land of Uncle Sam or would you feel more at trang chính in Shakespeare’s country? Perhaps the Australian outback will give you the space you need to lớn work out the problems of the world. Whichever you choose, the adventure begins right here!

STUDY IN AUSTRALIA

C Free-spirited nước Australia has been open to lớn migration for many years and is today one of the world’s top three destinations for international students. Australia’s renowned cultural diversity, its high level of public safety and the vibrant atmosphere of its cities all help to lớn make it easy for overseas visitors to lớn feel at trang chính. Academically speaking, most of the national, publicly-funded universities are of similarly high standard. Moreover, Australian institutions have a particularly strong reputation for research into the environment and sport science.

STUDY IN THE UK

D Many students are attracted to lớn Britain by its long history of literature, from Chaucer and Shakespeare to lớn Bridget Jones and Harry Potter. Look beyond this, and you’ll find a university system with one of the best reputations in the world. Universities in the UK have a record of achievement in business, law, the sciences, philosophy, linguistics and many other fields. Some UK institutions offer a foundation course (usually three months or one year in length) to lớn prepare international students before they go to lớn tự a full undergraduate or postgraduate degree; applying for one of these courses normally involves taking the IELTS exam.

STUDY IN NEW ZEALAND

E With its vast and beautiful open spaces and friendly thành phố centres, New Zealand is a country where you can enjoy both the great outdoors and the conveniences and dynamism of modern thành phố life. Low living costs and a high standard of living also make life here very appealing. New Zealand’s highly respected educational programmes are based on the British system. A large part of a degree programme is practical; this gives graduates both the knowledge and the skills they need when entering the workplace.

STUDY IN THE USA

F The population of the USA is made up of people from every continent, joined together by a shared language and a core phối of values. Of these values, liberty and freedom are probably the most important, combined with individual responsibility. American students are therefore expected to lớn think independently and have responsibility for their own studies; classes are often informal and students are encouraged to lớn express their opinions. With 50 states all offering a huge range of different types of institutions – from two-year community college courses to lớn undergraduate programmes – deciding where to lớn study in the USA may appear confusing, so sánh it is important to lớn tự some research first.

STUDY IN CANADA

G Surveys conducted by the United Nations have repeatedly found Canada to lớn be among the top ten places in the world to lớn live in. In addition, Canada’s largest cities, Vancouver, Toronto and Montreal, have been recognised as world-class cities in which to lớn live and work, for their cleanliness and safety and for their cultural activities and attractive lifestyles. A Canadian degree, diploma or certificate is well-regarded in business, government and academic circles around the globe. Canada has two official languages – English and French. Studying and living in Canada could be your opportunity to lớn learn both!

Questions 1- 5

Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer. Answer the following questions.

1 What type of university preparation course is available in the UK? ……………

2 On which education system are New Zealand programmes founded? ……………

3 Which two values are extremely important to lớn Americans? ……………

4 Which USA educational programmes are two years in length? ……………

5 Who concluded that Canada is one of the best countries in the world to lớn live in? ………………

Questions 6-10

Which countries tự the following statements refer to? 

Choose your answers from the box and write the correct letters next to lớn questions 6-10.

AU Australia

CA Canada

NZ New Zealand

UK United Kingdom

US United States

6 There is an enormous choice of colleges and universities to lớn choose from.

7 Some universities are famous for courses in environmental studies.

8 It is well-known for producing many famous authors.

9 Students should be able to lớn think for themselves.

10 It’s not a very expensive place to lớn live in.

Questions 11-15

Do the following statements agree with the information given in the passage? 

Next to lớn questions 11-15 write

TRUE if the statement agrees with the information

FALSE if the statement contradicts the information

NOT GIVEN if there is no information on this

11 Australia is a dangerous country.

12 Most state universities in nước Australia are of comparable quality.

13 A degree from a UK university is highly regarded.

14 The British education system has a large practical element.

15 Canada has the top three universities in the world.

1 Answer: foundation course

Question type: Short-Answer Type Question

Answer location: Paragraph D, line 4

Answer explanation: In the mentioned location, it is stated that “Some UK institutions offer a foundation course (usually three months or one year in length) to lớn prepare international students before they go to lớn tự a full undergraduate or postgraduate degree…”. From the given reference, it can be said that in the UK, foundational courses are available in certain institutions as a type of university preparation course. Hence, the answer is ‘foundation course’.

2 Answer: British system

Question type: Short-Answer Type Question

Answer location: Paragraph E, line 3

Answer explanation: In the indicated location, it is given that “New Zealand’s highly respected educational programmes are based on the British system.”. The quoted line points out that New Zealand programmes are founded on the British system. Hence, the answer is ‘British system’.

3 Answer: liberty and freedom

Question type: Short-Answer Type Question

Answer location: Paragraph F, line 2

Answer explanation: In the specified line, it is given that “Of these values, liberty and freedom are probably the most important, combined with individual responsibility.”. In other words, liberty and freedom are the two values that are extremely important to lớn Americans. Hence, the answer is ‘liberty and freedom’.

4 Answer: (community) college courses

Question type: Short-Answer Type Question

Answer location: Paragraph F, line 4

Answer explanation: In the sixth paragraph, it is stated that “With 50 states all offering a huge range of different types of institutions – from two-year community college courses to lớn undergraduate programmes….”. Here, it is clear that the community college courses are those USA educational programmes that are two years in length. Hence, the answer is ‘community college courses’.

5 Answer: United Nations

Question type: Short-Answer Type Question

Answer location: Paragraph G, line 1

Answer explanation: In the mentioned line, it is given “Surveys conducted by the United Nations have repeatedly found Canada to lớn be among the top ten places in the world to lớn live in.”. It can be inferred that through the surveys, the United Nations concluded that Canada is one of the best countries in the world to lớn live in. Hence, the answer is ‘United Nations’.

Unlock Explanations

If you want to lớn have a look at the remaining explanations, sign up!

5 Answer: US

Question type: Matching Features

Answer location: Paragraph F, line 4

Answer explanation: In the sixth paragraph, it is noted that “With 50 states all offering a huge range of different types of institutions – from two-year community college courses to lớn undergraduate programmes…”. From these lines, it can be said that in the USA, there is an enormous choice (huge range) of colleges and universities (institutions) to lớn choose from. Hence, the answer is US.

6 Answer: AU

Question type: Matching Features

Answer location: Paragraph C, line 4

Answer explanation: In the specified line of the referred paragraph, it is reported that “Moreover, Australian institutions have a particularly strong reputation for research into the environment and sport science.So, it can be inferred that in nước Australia, some universities (institutions) are famous for (have a particularly strong reputation) courses in environmental studies (research into the environment). Hence, the answer is AU.

7 Answer: UK

Question type: Matching Features

Answer location: Paragraph D, line 1

Answer explanation: In the fourth paragraph, it is noted that “Many students are attracted to lớn Britain by its long history of literature, from Chaucer and Shakespeare to lớn Bridget Jones and Harry Potter.”. It can be concluded that the UK is popular for its literature that has many famous authors, from Chaucer and Shakespeare to lớn Helen Fielding and J. K. Rowling. Hence, the answer is UK.

8 Answer: US

Question type: Matching Features

Answer location: Paragraph F, line 3

Answer explanation: In the cited line, it is stated that “American students are therefore expected to lớn think independently and have responsibility for their own studies…”. Based on this statement, it can be commented that students in America should be able (expected) to lớn think for themselves (independently). Hence, the answer is US.

9 Answer: NZ

Question type: Matching Features

Answer location: Paragraph E, line 2

Answer explanation: In the indicated line, it is given that “Low living costs and a high standard of living also make life here very appealing.”. It can be concluded from the quoted line that points out that New Zealand is not a very expensive place to lớn live in as it has low living costs but maintains a high standard of living. Hence, the answer is NZ.

10 Answer: False

Question type: True/False/Not Given

Answer location: Paragraph C, line 2

Answer explanation: In the third paragraph, it is noted that “Australia’s renowned cultural diversity, its high level of public safety and the vibrant atmosphere of its cities all help to lớn make it easy for overseas visitors to lớn feel at trang chính.This points out that nước Australia is not at all dangerous. Rather, the cultural diversity, high level of public safety and friendly atmosphere make foreigner visitors or settlers comfortable. As the statement contradicts the information, the answer is False.

11 Answer: True

Question type: True/False/Not Given

Answer location: Paragraph C, line 3

Answer explanation: In the referred line, it is said that “Academically speaking, most of the national, publicly- funded universities are of similarly high standard.”. In other words, most state (national) universities in nước Australia maintain the same high standard (are of comparable quality). As the statement agrees with the information, the answer is True.

12 Answer: True

Question type: True/False/Not Given

Answer location: Paragraph D, line 2-line 3

Answer explanation: In the referenced lines, it is stated that “Look beyond this, and you’ll find a university system with one of the best reputations in the world. Universities in the UK have a record of achievement in business, law, the sciences, philosophy, linguistics and many other fields.”. It is clear that since the universities of the UK have one of the best reputations in the world, a degree from a UK university, especially in business, law, the sciences, philosophy, linguistics, is highly regarded. As the statement agrees with the information, the answer is True.

13 Answer: Not Given

Question type: True/False/Not Given

Answer location: N.A.

Answer explanation: Since there is no mention of the British education system having a large practical element, the answer is Not Given.

14 Answer: Not Given

Question type: True/False/Not Given

Answer location: N.A.

Answer explanation: As there is no reference to lớn whether Canada has the top three universities in the world, the answer is Not Given.

In conclusion, the world of knowledge is a vast and intriguing landscape waiting to lớn be explored. Just lượt thích this reading passage has offered you a glimpse into the wonders of learning, our services can open up a world of opportunities for you. Whether you are preparing for an important exam lượt thích IELTS or simply looking to lớn expand your horizons, we are here to lớn guide you every step of the way.

Also, check:

  • IELTS Reading
  • True False Not Given IELTS Reading
  • IELTS Reading recent actual test
  • Tips to lớn Improve IELTS Reading Skills
  • IELTS Academic Reading test papers with answers pdf