Solution for IELTS Practice Test 3 Reading Practice Test 2

admin

IELTS Practice Test Volume 3

  • Đăng ngày: 05 May 2019
  • Tests taken: 168,956
Part 1: Question 1 - 13
  • 1 FALSE 
  • 2 TRUE 
  • 3 NOT GIVEN 
  • 4 FALSE 
  • 5 transparent 
  • 6 fluoride 
  • 7 enzymes 
  • 8 gills 
  • 9 phytoplankton 
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Correct answer: 0/13

See all

Answer Keys

Part 1: Question 1 - 13

Correct answer: 0/13

  • 1 FALSE 
  • 2 TRUE 
  • 3 NOT GIVEN 
  • 4 FALSE 
  • 5 transparent 
  • 6 fluoride 
  • 7 enzymes 
  • 8 gills 
  • 9 phytoplankton 
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Part 2: Question 14 - 26
  • 14 viii 
  • 15 vii 
  • 16 ii 
  • 17 vi 
  • 18
  • 19
  • trăng tròn stress-free and easy 
  • 21 predators 
  • 22 quick and clean 
  • 23 quality of life 
  • 24 green-eaters 
  • 25 four-legged friends 
  • 26 sofa sprouts 

Correct answer: 0/13

See all

Answer Keys

Part 2: Question 14 - 26

Correct answer: 0/13

  • 14 viii 
  • 15 vii 
  • 16 ii 
  • 17 vi 
  • 18
  • 19
  • trăng tròn stress-free and easy 
  • 21 predators 
  • 22 quick and clean 
  • 23 quality of life 
  • 24 green-eaters 
  • 25 four-legged friends 
  • 26 sofa sprouts 
Part 3: Question 27 - 40
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40

Correct answer: 0/14

See all

Answer Keys

Part 3: Question 27 - 40

Correct answer: 0/14

  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
Tips for improving your ielts score

Part 1: Questions 1-13

Questions 1-4

Do the following statements agree with the information given in Reading Passage One?

Write

TRUEif the statement agrees with the information
FALSEif the statement contradicts the information
NOT GIVENIf there is no information on this

1     Some dinosaurs were bigger than thở the xanh rờn whale.

2     The xanh rờn whale does not only eat krill.

3     Some krill are smaller than thở shrimp.

4     There are about 500 million tons of krill in the ocean.

  • 1 Answer: FALSE

    Keywords in Questions

    Similar words in Passage

    Q1: Some dinosaurs were bigger than the blue whale.

    It is the largest to lớn have ever existed. Yes, not even the most imposing of the dinosaurs from the Jurassic era can match this sleek streamlined aquatic mammal in scale.

    Note:

    • In paragraph 1, it is stated that blue whale is the largest to lớn have ever existed and the biggest dinosaur can not match this mammal in scale.

    • This information contrasts with the nội dung of Q1

    • Therefore, the answer of Q1 is FALSE.

  • 2 Answer: TRUE

    Keywords in Questions

    Similar words in Passage

    Q2: The blue whale does not only eat krill.

    This huge beast feeds primarily on one of the smallest life forms in the oceans, a tiny crustacean known as krill.

    Note:

    • In paragraph 1, it is stated that the xanh rờn whale feeds primarily on krill. It means that the xanh rờn whale mostly eats krill, not only eats krill.

    • This information confirms the nội dung of Q2

    • Therefore, the answer of Q2 is TRUE.

  • 3 Answer: NOT GIVEN

    Keywords in Questions

    Q3: Some krill are smaller than shrimp.

    Note:

    • Paragraph 2 is about the comparison between krill and shrimp.

    • However, there is no information about the comparison between their size.

    • Therefore, the answer of Q3 is NOT GIVEN.

  • 4 Answer: FALSE

    Keywords in Questions

    Similar words in Passage

    Q4: There are about 500 million tons of krill in the ocean.

    Just looking at one species, the Antarctic krill, their collective weight (or bio-mass) is estimated to lớn be about 500 million tons.

    Note:

    • In paragraph 3, it is stated about 500 million tons is the collective weight (or bio-mass) of the Antarctic krill, not all species of krill in the ocean.

    • This information contrasts to lớn the nội dung of Q4

    • Therefore, the answer of Q4 is FALSE.

Questions 5-9

Complete the diagram.

Choose ONE WORD from the passage for each answer.

Questions 5-9 R MARCH 2.png

5

6

7

8

9

  • 5 Answer: transparent

    Complete a diagram: Q5 – Q9

    Strategy:

    • Study the diagram and question carefully

    • Use the labels you are given in the question to lớn help you understand the diagram

    Keywords in Questions

    Similar words in Passage

    Q5: exoskeleton, usually ____,

    Another oddity is that their exoskeleton is usually transparent

    Note:

    • In paragraph 2, it is stated that krill’s exoskeleton is usually transparent

    • Therefore, the answer of Q5 is transparent.

  • 6 Answer: fluoride

    Keywords in Questions

    Similar words in Passage

    Q6: and containing ____

    They must also be peeled due to lớn the dangerously high levels of fluoride in their exoskeleton.

    Note:

    • In paragraph 4, it is stated krill’s exoskeleton contains high levels of fluoride.

    • Therefore, the answer of Q6 is fluoride.

  • 7 Answer: enzymes

    Keywords in Questions

    Similar words in Passage

    Q7: gut containing ____

    they must be quickly prepared and frozen due to lớn the strong enzymes in their gut.

    Note:

    • In paragraph 4, it is stated krill’s gut contains strong enzymes.

    • Therefore, the answer of Q7 is enzymes.  Remember that the answer must be in plural form

  • 8 Answer: gills

    Keywords in Questions

    Similar words in Passage

    Q8: ____

    These creatures are distinguishable from shrimp by their gills, which are externally mounted, and resemble rows of fibrous combs alongside their bodies.

    Note:

    • In paragraph 2, it is stated that krill’s gills are externally  mounted, and resemble rows of fibrous combs alongside their bodies.

    • This mô tả tìm kiếm matches Q8 of the diagram.

    • Therefore, the answer of Q8 is  gills.   Remember that the answer must be in plural form

  • 9 Answer: phytoplankton

    Keywords in Questions

    Similar words in Passage

    Q9: combs used to capture ____

    Krill themselves are filter feeders, using very fine comb-like appendages on the front of their bodies to lớn extract microscopic organisms known as phytoplankton.

    Note:

    • In paragraph 6, it is stated krill uses their comb to lớn capture phytoplankton .

    • Therefore, the answer of Q9 is  phytoplankton.  

Questions 10-13

Choose the correct letter, A, B, C, or D.

  • A
  • B
  • C
  • D

Answer: B

Multiple choice question: Q10 – Q13

Strategy:

  • Read the question carefully and eliminate any answers which are obviously wrong

  • Scan read for parallel expressions in the questions and passage and underline them

  • Remember: a) the correct answer to lớn the question is the one given in the passage, not your own opinion; b) words from an incorrect opinion may appear in the passage

Keywords in Questions

Similar words in Passage

Q10: Fishing for krill is

  1. not too difficult

  2. mostly done in Antarctic waters

  3. mostly done in Japanese

  4. done with large fishing nets

The majority of krill trawlers thus target the waters around coastal Antarctica.

Note:

  • A: In paragraph 4, it is stated that fishing for krill needs very fine fishing nets and it is really difficult. Hence, A is incorrect.

  • B:  The nội dung of B is similar to lớn what the author said in paragraph 4. For that reason, B is correct.

  • C: It can be inferred from paragraph 5 that krill are mostly consumed in nhật bản. However, these products originate from Antarctica. Therefore, C is incorrect

  • D: In paragraph 4, it is stated that fishing for krill need very fine fishing nets. However, the passage does not mention that fishing for krill is  done with large fishing nets. Therefore, D is incorrect

  • A
  • B
  • C
  • D

Answer: B

Keywords in Questions

Similar words in Passage

Q11: Krill

  1. move lượt thích ghosts

  2. are processed soon after capture

  3. are mostly used for human consumption

  4. come in two varieties

They must be quickly prepared and frozen due to lớn the strong enzymes in their gut

Note:

  • A: In the passage, krill are described as mysterious ghost-like crustaceans. However, there is no information about which aspect of krill that is lượt thích ghosts.  Therefore, A is incorrect

  • B: The nội dung of B is similar to lớn what the author said in paragraph 4. For that reason, B is correct.

  • C: In paragraph 5, it is stated that seafood-loving nhật bản is the only country in the world in which some krill over up on the table. It means that krill are only consumed in Japan, not by all people around the world. Therefore, C is incorrect

  • D: In paragraph 2, it is stated that  krill come in many varieties, not only 2 varieties.  Therefore, D is incorrect  

  • A
  • B
  • C
  • D

Answer: A

Keywords in Questions

Similar words in Passage

Q12: Phytoplankton

  1. outnumber krill

  2. produce over half of the oxygen in the world

  3. can be seen with the naked eye

  4. can live anywhere in the ocean

Since krill exist in such large numbers, logically then, their primary food source must be even more numerous.

Note:

  • A: The nội dung of A is similar to lớn what the author said in paragraph 6. For that reason, A is correct.

  • B: In paragraph 6, it is stated that phytoplankton’s collective photosynthesis accounts for up to lớn (maximum) half of the oxygen produced in the world, not  over half of the oxygen in the world.  Therefore, B is incorrect.

  • C:  In paragraph 7, it is stated that  the vast numbers of phytoplankton live unnoticed and unobserved. Therefore, C is incorrect

  • D: In paragraph 6, it is stated that  phytoplankton only live in the well-lit surface layers, not anywhere in the ocean. Therefore, D is incorrect

  • A
  • B
  • C
  • D

Answer: C

Keywords in Questions

Similar words in Passage

Q13: Blue whales

  1. are a very large species of fish

  2. can weigh 200 tons

  3. prefer to lớn be alone

  4. are in the middle of a food chain

This can similarly result in the usually solitary blue whales being found together

Note:

  • A: It can be inferred from paragraph 1 that blue whale is a aquatic mammal, not a species of fish. Therefore, A is incorrect.

  • B: In paragraph 1, it is stated that fully grown xanh rờn whales can weigh almost 200 tons. Therefore, B is incorrect.

  • C: In paragraph 7,  blue whales are describe as a solitary animal. It means that they prefer to lớn be alone. For that reason, C is correct.

  • D: In paragraph 7, it is stated that one of the most remarkable and elusive food chains in nature: from phytoplankton, to lớn krill, to lớn the xanh rờn whale. It means that xanh rờn whales are in the over of the food chain. Therefore, D is incorrect.

Reading Passage One

You should spend about trăng tròn minutes on Questions 1-13, which are based on Reading Passage One.

An Essential Intermediary

There is a strange irony about the blue whale. With fully grown adults reaching up to lớn 30 metres long, and weighing in at almost 200 tons, it is not only the largest animal in the world, but also the largest to lớn have ever existed. Yes, not even the most imposing of the dinosaurs from the Jurassic era can match this sleek streamlined aquatic mammal in scale. So, where is the irony? It lies in the fact that this huge beast feeds primarily on one of the smallest life forms in the oceans, a tiny crustacean known as krill.

Krill live in every ocean of the world. They thus come in many varieties, although all sporting a similar shrimp-like appearance, with an exoskeleton divided into three parts, and with two large antennae at the front, and pairs of legs running down the underside. These creatures are distinguishable from shrimp by their gills, which are externally mounted, and resemble rows of fibrous combs alongside their bodies. Another oddity is that their exoskeleton is usually transparent. This, and their small size, lead to lớn the deceptive conclusion that they are an insubstantial presence, of little importance, until one is informed that an adult xanh rờn whale can consume almost 40 million krill, with a total weight of 3,600 kilograms, in just one day.

It is this, their huge numbers, which makes these mysterious ghost-like crustaceans so sánh important. Just looking at one species, the Antarctic krill, their collective weight (or bio-mass) is estimated to lớn be about 500 million tons. Putting this another way, that is over twice the weight of all human beings currently on Earth. Some scientists estimate that, each year, as much as half of this is eaten by whales, seals, penguins, squid, and fish, illustrating that krill constitute an enormous food resource for other animals. The question is whether humans can get in on the act.

Antarctic krill are the largest species, at six centimeters. Most other species are about two centimeters, and this makes them awkward to lớn catch. Very fine fishing nets are needed, but these are difficult to lớn drag through the water, quickly clogged, and easily broken. In addition, when lifted in large piles, the delicate krill crush each other, forcing out their internal fluids. They must also be peeled due to lớn the dangerously high levels of fluoride in their exoskeleton, and finally, they must be quickly prepared and frozen due to lớn the strong enzymes in their gut, which would otherwise cause rapid putrefaction. It is problems such as these which have limited processed krill to lớn being mostly used as fish food in aquariums or aquaculture, or bait in commercial fishing operations, but otherwise very much out of the public’s mind.

Seafood-loving nhật bản is the only country in the world in which some krill over up on the table. The boiled, peeled, then frozen tail-meat is sold on the market, and there is some lower-grade krill-paste used as a food flavouring or colouring agent. These products originate from the small North-Pacific krill, yet it is the large Antarctic species which would seem to lớn offer the best commercial prospects, and perhaps a more appetising meal. The majority of krill trawlers thus target the waters around coastal Antarctica, but it is a remote region, subject to lớn harsh weather conditions, making operations there difficult and expensive, as well as raising issues of the ecological consequences, especially given the importance of krill as the basis of the food chain in that pristine and untouched environment.

Yet to lớn explore this food chain fully, one must go smaller still. Krill themselves are filter feeders, using very fine comb-like appendages on the front of their bodies to lớn extract microscopic organisms known as phytoplankton. These live in almost every body toàn thân of water in the world, but only in the well-lit surface layers, since these organisms need exposure to lớn sunlight, from which they obtain their energy. In the same way that plants on land are ultimately the basis of all food chains there, so sánh too are phytoplankton in the oceans. Since krill exist in such large numbers, logically then, their primary food source must be even more numerous. There is, in fact, so sánh much phytoplankton that their collective photosynthesis accounts for up to lớn half of the oxygen produced in the world.

However, as with krill, the vast numbers of phytoplankton live unnoticed and unobserved. Their presence can only be indirectly deduced when they are pressed together by currents, where there can be correspondingly high concentrations of krill feeding on them. This can similarly result in the usually solitary xanh rờn whales being found together, and revealing one of the most remarkable and elusive food chains in nature: from phytoplankton, to lớn krill, to lớn the xanh rờn whale. In other words, from the tiniest elements in nature, in two short steps leading to lớn a mighty and awe-inspiring leviathan of the deep, the largest animal that has ever existed. And the small ghostly krill are the essential intermediary in this wondrous process.